\require{AMSmath} Minimalizeren C(L,K)= 500/k^1/2 + 10KOm het minimum te krijgen moet ik deze functie hierboven differentiëren en daarna gelijkstellen aan 0 en oplossen. Hier loop ik een beetje vast. Dit is hoe ver ik er mee kom:C'(L,K)= (1/2)*-500/k^-1/2 +10C'(L,K)= -250/k^-1/2 +10Maar is dit goed? En hoe los je dan: C'(L,K)= -250/k^-1/2 +10 = 0 op? Thijs Student universiteit - zaterdag 18 maart 2006 Antwoord WvR zaterdag 18 maart 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
C(L,K)= 500/k^1/2 + 10KOm het minimum te krijgen moet ik deze functie hierboven differentiëren en daarna gelijkstellen aan 0 en oplossen. Hier loop ik een beetje vast. Dit is hoe ver ik er mee kom:C'(L,K)= (1/2)*-500/k^-1/2 +10C'(L,K)= -250/k^-1/2 +10Maar is dit goed? En hoe los je dan: C'(L,K)= -250/k^-1/2 +10 = 0 op? Thijs Student universiteit - zaterdag 18 maart 2006
Thijs Student universiteit - zaterdag 18 maart 2006
WvR zaterdag 18 maart 2006
©2001-2024 WisFaq