Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte drie stukken land

Een rechte weg PR loopt door 3 stukken land die van elkaar gescheiden zijn door hekken, een heg PT en een sloot RT.
PQ= 75 QR=85 RS=80 ST=55 TP=65 PR=120
Bereken de oppervlakte van de drie stukken land.

Ik heb moeite om deze opdracht te visualiseren. Kunt u mij aan de hand van een plaatje laten zien hoe dit eruit ziet?

Alvast bedankt.

Michae
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 18 maart 2006

Antwoord

Ik heb een driehoek PQR kunnen tekenen... maar ik kan niet eenduidig de plaats van S en T bepalen! De figuur ligt dus niet vast... en dan houdt het op toch? Bovendien zie ik niet eens 3 stukken land... of zie ik iets over het hoofd?

WvR
zaterdag 18 maart 2006

©2001-2024 WisFaq