\require{AMSmath} Lastige vergelijking? Hoe los ik deze vergelijking op: (21-a)(30-a)=486 Groetjes Joris Joris 2de graad ASO - dinsdag 24 september 2002 Antwoord We gaan (21-a)(30-a)=486 oplossen! Eerst maar een de haakjes wegwerken: 21·30-21·a-30·a+a2=486 a2-51a+630=486 Dan op nul herleiden: a2-51a+144=0 Kijken of we kunnen ontbinden in factoren!? 144 ---- 1.144 2.72 3.48 Hé! Is 3+48=51? Ja.. nou ja -3 en -48 dan... a2-51a+144=0 (a-3)(x-48)=0 a=3 of a=48 En weer een vergelijking opgelost...! WvR dinsdag 24 september 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik deze vergelijking op: (21-a)(30-a)=486 Groetjes Joris Joris 2de graad ASO - dinsdag 24 september 2002
Joris 2de graad ASO - dinsdag 24 september 2002
We gaan (21-a)(30-a)=486 oplossen! Eerst maar een de haakjes wegwerken: 21·30-21·a-30·a+a2=486 a2-51a+630=486 Dan op nul herleiden: a2-51a+144=0 Kijken of we kunnen ontbinden in factoren!? 144 ---- 1.144 2.72 3.48 Hé! Is 3+48=51? Ja.. nou ja -3 en -48 dan... a2-51a+144=0 (a-3)(x-48)=0 a=3 of a=48 En weer een vergelijking opgelost...! WvR dinsdag 24 september 2002
WvR dinsdag 24 september 2002
©2001-2024 WisFaq