Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 44274 

Re: Re: Re: Re: Particulier oplossing bepalen

Hallo Tom,
y"(p) is inderdaad fout genoteerd,maar bij invullen in de DV.is dit terug rechtgezet,zijnde:
y"(p)=6Ae^3t+9ate^3t.Dus, mijn verdere rekenwerk klopt dan toch,maar toch blijf ik met een probleem zitten in de laatste regel waar ik met een t overblijf als ik de coeêfficiênten wil gaan vergelijken in beide leden..Kun je mij uw verder rekenwerk eens laten zien.Ik zie het niet meer zo klaar en duidelijk wat er nu nog verkeerd is....
Groeten,
Rik

lemmen
Ouder - woensdag 15 maart 2006

Antwoord

Beste Rik,

3(6Ae3t+9Ate3t)-8(Ae3t+3Ae3t)-3Ate3t = 10e3t
18Ae3t+27Ate3t-8Ae3t-24Ae3t-3Ate3t = 10e3t
10Ae3t = 10e3t

Zodat A duidelijk 1 moet zijn.

mvg,
Tom

td
woensdag 15 maart 2006

©2001-2024 WisFaq