\require{AMSmath} Exact oplossingen berekenen Hoe los ik deze vraag op?Bereken exact de twee positieve gehele oplossingen (a,b) van de vergelijking 3ab-2a-b=8.Hoe moet ik dit oplossen? Ik heb al uitgevonden dat een mogelijk antwoord (2,5;2)is, maar dat klopt niet, want dat is geen geheel getal. Alvast bedankt Nicole Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 maart 2006 Antwoord Nicole, misschien zo:Uit de gegeven vgl.volgt dat a=(b+8)/(3b-2),zodat 3a=(3b-2+26)/(3b-2)=1+(2*13)/(3b-2).Als 3b-2=13 is a=1. Succes. kn woensdag 15 maart 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik deze vraag op?Bereken exact de twee positieve gehele oplossingen (a,b) van de vergelijking 3ab-2a-b=8.Hoe moet ik dit oplossen? Ik heb al uitgevonden dat een mogelijk antwoord (2,5;2)is, maar dat klopt niet, want dat is geen geheel getal. Alvast bedankt Nicole Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 maart 2006
Nicole Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 maart 2006
Nicole, misschien zo:Uit de gegeven vgl.volgt dat a=(b+8)/(3b-2),zodat 3a=(3b-2+26)/(3b-2)=1+(2*13)/(3b-2).Als 3b-2=13 is a=1. Succes. kn woensdag 15 maart 2006
kn woensdag 15 maart 2006
©2001-2024 WisFaq