\require{AMSmath} Vergelijkingen met twee onbekenden en gehele oplossingen Kunt u mij helpen met de volgende vraag:Bereken exact de vier positieve gehele oplossingen (a,b) van de vergelijking ab=11a + 4b + 97 Ilse Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 maart 2006 Antwoord Beste Ilse,Als we de gegeven vergelijking oplossen naar b dan vinden web = (11a+97)/(a-4) (ga zelf na)Dit kunnen herschrijven als b = 11 + 141/(a-4) (ga zelf na)Nu is 141 = 3*47, kun je dan 'goede' waarden van a kiezen zodat die breuk een geheel getal oplevert?mvg,Tom td woensdag 15 maart 2006 Re: Vergelijkingen met twee onbekenden en gehele oplossingen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u mij helpen met de volgende vraag:Bereken exact de vier positieve gehele oplossingen (a,b) van de vergelijking ab=11a + 4b + 97 Ilse Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 maart 2006
Ilse Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 maart 2006
Beste Ilse,Als we de gegeven vergelijking oplossen naar b dan vinden web = (11a+97)/(a-4) (ga zelf na)Dit kunnen herschrijven als b = 11 + 141/(a-4) (ga zelf na)Nu is 141 = 3*47, kun je dan 'goede' waarden van a kiezen zodat die breuk een geheel getal oplevert?mvg,Tom td woensdag 15 maart 2006
td woensdag 15 maart 2006
©2001-2024 WisFaq