Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Populatiegroei

Ik maak een praktische opdracht over de groei van een diersoort. Hierbij ben ik de formule P0ert tegengekomen. Wat wil deze formule precies zeggen? De 0 stond kleiner onderaan de P.

Jessic
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 maart 2006

Antwoord

Ik neem aan dat er iets stond als Pt=P0·ert. Deze formule is niet veel anders de formule voor exponentiele groei. Die formule ken je waarschijnlijk al wel:

N(t)=b·gt met
b: beginwaarde (P0)
g: groeifactor (er)
e=2,71828...

Zie ook: Wat is e? en Exponentiele groei.

WvR
woensdag 15 maart 2006

©2001-2024 WisFaq