Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineare vergelijking

Hallo,
Ik ben bezig met een oefententamen, maar mijn antwoord komt niet overeen met het antwoord van de leraar. Dit is de vraag:
[WORTEL x2+1] = (2x+1)

Mijn antwoord is: x2+4x=0
zijn antwoord is: 3x2+4x=0

Kunnen jullie me uitleggen wie er gelijk heeft?

alvat bedankt! groetjes Kimberly@

Kimber
Student universiteit - maandag 13 maart 2006

Antwoord

Kwadrateren van beide leden geeft

x2+1 = (2x+1)2
x2+1 = 4x2+4x+1
0 = 3x2+4x

De leraar heeft voor een keertje gelijk

cl
maandag 13 maart 2006

©2001-2024 WisFaq