\require{AMSmath} Differentiatievergelijking oplossen tot een e macht Dag ik ben al een week bezig met het oplossen van de volgende vergelijking en ik kom er maar niet uit.dw/dt+ k^2*w/j*Ra = K*uklem/j*Ra Ik wil deze functie graag oplossen tot een e macht met een tijdsconstante.Ik heb deze vergelijking geprobeerd op te lossen met laplace alleen ik krijg het niet voor elkaar om er dan ergens 1/S+a uit te halen. Zouden jullie me hiermee opweg kunnen helpen hoeft niet persee met lapalce maar leek me wel handig.met vriendelijke groeten jarno Student hbo - zondag 12 maart 2006 Antwoord Het kan ook op de "gewone" manier. Je DV is van de vormdy/dt + ay = bmet a en b constanten. Vermenigvuldig beide leden met e^(at)e^(at).dy/dt + e^(at).ay = b.e^(at)Het linkerlid is nu precies de afgeleide van e^(at).y zodatd/dt[e^(at).y] = b.e^(at)e^(at).y = (b/a).e^(at) + Cy = b/a + C.e^(-at) cl zondag 12 maart 2006 Re: Differentiatievergelijking oplossen tot een e macht ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dag ik ben al een week bezig met het oplossen van de volgende vergelijking en ik kom er maar niet uit.dw/dt+ k^2*w/j*Ra = K*uklem/j*Ra Ik wil deze functie graag oplossen tot een e macht met een tijdsconstante.Ik heb deze vergelijking geprobeerd op te lossen met laplace alleen ik krijg het niet voor elkaar om er dan ergens 1/S+a uit te halen. Zouden jullie me hiermee opweg kunnen helpen hoeft niet persee met lapalce maar leek me wel handig.met vriendelijke groeten jarno Student hbo - zondag 12 maart 2006
jarno Student hbo - zondag 12 maart 2006
Het kan ook op de "gewone" manier. Je DV is van de vormdy/dt + ay = bmet a en b constanten. Vermenigvuldig beide leden met e^(at)e^(at).dy/dt + e^(at).ay = b.e^(at)Het linkerlid is nu precies de afgeleide van e^(at).y zodatd/dt[e^(at).y] = b.e^(at)e^(at).y = (b/a).e^(at) + Cy = b/a + C.e^(-at) cl zondag 12 maart 2006
cl zondag 12 maart 2006
©2001-2024 WisFaq