Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein van logaritmen

Ik kreeg de volgende som van mijn tentamen maar sloeg meteen dicht: Bepaal het domein van:
f(x)= 2log(-x+3) en de volgende
f(x)=10log(x2-4x+3)
Hoe pak je dit aan?

David
Student hbo - zondag 12 maart 2006

Antwoord

Voor glog(a) moet gelden a0. Pas dit toe op het argument van de logararitmische functie en dan zit je altijd goed:

Bij f(x)=2log(-x+3) volgt dan:
-x+30
-x-3
x3
Dus Df=¬,3

Bij f(x)=10log(x2-4x+3) volgt dan:
x2-4x+30
(x-3)(x-1)0
x1 of x3
Dus Df=¬,1È3,®

Hopelijk helpt dat.

WvR
zondag 12 maart 2006

©2001-2024 WisFaq