Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutie met 2 variabelen

ik moet de substitutie x=s((e^t) + (e^-t)) en y=s((e^t) - (e^-t)) uitvoeren en aantonen dat:
df/dt + sdf/ds = (x+y)(df/dx + df/dy) waar is.. maar ik kom er na lang prutsen nog niet uit

Tom
Student universiteit - zaterdag 11 maart 2006

Antwoord

dag Tom,

De truc zit hem in het feit dat
x/t = y en y/t = x. Snap je dat?
Daarnaast is
x/s = x en s·y/s = y
Gebruik verder de totale differentiaal.
Lukt het nu wel?
succes,

Anneke
maandag 13 maart 2006

©2001-2024 WisFaq