Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 44101 

Re: Maximale inhoud van een kegel

Hallo An,
Hartelijk dank voor uw antwoord.
Ik gheb wat gesleuteld en kom tot het volgende:
f(x)=1/3$\pi$r2.h
berekenen r:
2$\pi$r=(2$\pi$-$\alpha$)R en r= (2$\pi$-)R/2$\pi$
nus is ook cos$\alpha$/2=h/R en h=Rcos$\alpha$/2
dus:
f(x)= (($\pi$)((2$\pi$-$\alpha$R)2).Rcos$\alpha$/2))/4$\pi$2
f(x)= R3/12$\pi$(2$\pi$-$\alpha$)2.cos$\alpha$a/2
f'(x)= R3/12$\pi$((2(2$\pi$-$\alpha$)(-1)cos$\alpha$/2+
(-sin$\alpha$/2.1/2(2$\pi$-$\alpha$)2
f'(x)=r3(2$\pi$-$\alpha$)(-2cos$\alpha$/2-1/2sin$\alpha$/2+1/2$\alpha$
f'(x)=0 dus 4cos$\alpha$/2+2$\pi$sin$\alpha$/2+$\alpha$=0
sin$\alpha$/+(2/$\pi$)cos$\alpha$/2-$\alpha$/2$\pi$=0
En hoe moet het nu verder?
Of ben ik niet goed bezig?
Groeten,
Rik

Rik Le
Ouder - donderdag 9 maart 2006

Antwoord

dag Rik,

Nee, dat klopt niet. De tophoek van de kegel is niet gelijk aan $\alpha$.
Wel geldt: h2 + r2 = R2, dus
h2 = R2 - r2 = $\alpha$R/(2$\pi$) - $\alpha$2·R2/(4$\pi$2)
Kun je dan verder?
groet,

Anneke
vrijdag 10 maart 2006

©2001-2024 WisFaq