\require{AMSmath} Grondtal e beste wisfaq, gegeven formule is f(x)=-xe^x en ik moest de top algebraisch berekenen. (ik heb de grafiek getekend) nu kom ik met de afgeleide f'(x)=(x-1)e^x de top zou dus f'(x)=0 moeten zijn dus ik kom uit x=1. maar uit de tekening te halen is het eerder richting x=-1 wat heb ik hier fout gedaan? Mvg Ron Ron Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 maart 2006 Antwoord Beste Ron, Je afgeleide is fout, reken die nog eens na. Neem eventueen een kijkje op: productregel. Let goed op je tekens, je zou een factor (x+1) moeten vinden waaruit dan inderdaad volgt dat x gelijk moet zijn aan -1. mvg, Tom td woensdag 8 maart 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
beste wisfaq, gegeven formule is f(x)=-xe^x en ik moest de top algebraisch berekenen. (ik heb de grafiek getekend) nu kom ik met de afgeleide f'(x)=(x-1)e^x de top zou dus f'(x)=0 moeten zijn dus ik kom uit x=1. maar uit de tekening te halen is het eerder richting x=-1 wat heb ik hier fout gedaan? Mvg Ron Ron Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 maart 2006
Ron Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 maart 2006
Beste Ron, Je afgeleide is fout, reken die nog eens na. Neem eventueen een kijkje op: productregel. Let goed op je tekens, je zou een factor (x+1) moeten vinden waaruit dan inderdaad volgt dat x gelijk moet zijn aan -1. mvg, Tom td woensdag 8 maart 2006
td woensdag 8 maart 2006
©2001-2024 WisFaq