Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schrijf de volgende differentiaal in de vorm f`(x)dx

opgave 1

schrijf de volgende differentiaal in de vorm f'(x)dx;

d (X tot de macht 3/4 + X tot de macht -3/4)=

opgave 2.

schrijf de volgende differentiaal in de vorm df(X);

(2x-3Öx)dx=


Graag een duidelijke stappen uitleg!

Bij voorbaat dank !!

studentjuh

studen
Student hbo - dinsdag 7 maart 2006

Antwoord

dat gedoe met differentialen betekent niks anders dan een manier van opschrijven.
f'(x) = df(x)/dx
dit kun je ook noteren als:
f'(x)dx = df(x)
In de eerste opgave staat dus eigenlijk de vraag:
Gegeven:
f(x) = x tot de macht 3/4 + x tot de macht -3/4
Gevraagd: f'(x)
Ofwel, een ingewikkelde manier om te vragen naar de afgeleide.
Kun je de afgeleide van f(x) berekenen?

Bij de tweede opgave is juist df(x)/dx gegeven, namelijk 2x - 3Öx
en nu moet je hier f(x) uit halen.
Ofwel: vind een primitieve van 2x - 3Öx
Lukt dat?

Anneke
dinsdag 7 maart 2006

 Re: Schrijf de volgende differentiaal in de vorm f`(x)dx 
 Re: Schrijf de volgende differentiaal in de vorm f`(x)dx 

©2001-2024 WisFaq