Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Pincodes

waar kan ik vinden hoeveel mensen er een pincode hebben? en klopt dit?
Het aantal bankrekeningen zonder het gebruik van 4 dezelfde cijfers achter el kaar te zetten is :
9 x 10 x 10 x 10 x 10 x 10 x 10 x 10 x 10 = 900000000

het aantal pincodes zijn:
104 = 10000

Ø Het aantal mensen met dezelfde pincode zijn dus:
Totaal aantal bankrekeningen = 900000000 = 90000
Totaal aantal pincodes = 10000

Er zijn dus 10000 mensen met dezelfde pincode in Nederland.

alvast bedankt!!!
groetjes Joanne

Joanne
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 7 maart 2006

Antwoord

Je vraag is niet helemaal duidelijk, maar je neemt aan dat in de wereld 900.10^6 mensen zijn die een pincode heeft.

Een pincode heeft 4 reeksen. Elke reeks heeft 10 mogelijkheden. Dus 10^4= 10.000 mogelijkheden. hier moet je de getallen 0000 1111 2222 3333 4444 etc ervan af halen dus hou je er 9990 over

dan is het delen op elkaar.

900.000.000/9.990= 90090 mensen in de wereld die dezelfde pincode heeft.

in nederland zou dit ongeveer een factor 100 lager liggen, als je er van uit zou gaan dat 9.10^6 mensen een pincode heeft.

Maar bekijk het ook anders. Stel je hebt een groep van 10 personen. Je deelt over die 10 personen 5 getallen (1 t/m 5). Dan zou het betekenen dat 1 persoon dezelfde code deelt met een andere persoon, maar dit doet iedereen. Dus hoe zou je dan de vraag formulieren???? want dan kan je zeggen, dat idereen hetzelfde getal heeft met een ander. Het is maar hoe je er naar kijkt.

su
dinsdag 7 maart 2006

©2001-2024 WisFaq