\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 43927 Re: Deling met een wortel en twee onbekenden Ik kom tot het volgende:1: Beide kanten maal 3x leidt tot:Ö(x+5) = 3x2: kwadrateren leidt tot:x+5 = 3x2-3x2 + x+5 = 0a = -3b=1c=5abc formule:( b - Ö(b2 -4ac ) / 2a=1 -Ö61 /2aEn dat is geen 0.803Wat doe ik hier niet goed? Michel Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 2 maart 2006 Antwoord Als je aan beide kanten kwadrateert dan krijg je het volgende:x+5 = (3x)2x+5 = 9x2Dan komt die wel uit... Peter donderdag 2 maart 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom tot het volgende:1: Beide kanten maal 3x leidt tot:Ö(x+5) = 3x2: kwadrateren leidt tot:x+5 = 3x2-3x2 + x+5 = 0a = -3b=1c=5abc formule:( b - Ö(b2 -4ac ) / 2a=1 -Ö61 /2aEn dat is geen 0.803Wat doe ik hier niet goed? Michel Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 2 maart 2006
Michel Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 2 maart 2006
Als je aan beide kanten kwadrateert dan krijg je het volgende:x+5 = (3x)2x+5 = 9x2Dan komt die wel uit... Peter donderdag 2 maart 2006
Peter donderdag 2 maart 2006
©2001-2024 WisFaq