Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme: klopt dit?

Hallo, ik zat toevallig wat rond te kijken op de site omdat ik binnenkort weer logaritme krijg voorgeschoteld.
Nu zag ik deze som staan:

8log 4 = 2log 4/2log 8 = 2/3

Het antwoord is dus 2/3, maar ik kom op 1/2 uit...
Dit is hoe ik het doe.

8log 4 = p ® 8p = 4 = 1/2

want 81/2 = 4 toch??

vivend
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 2 maart 2006

Antwoord

Beste Vivendi,

Als 8log(4) = p dan zoeken we inderdaad p zodat 8p = 4. Maar p = 1/2 klopt niet want Ö8 = 2Ö2 maar dat is niet gelijk aan 4. Echter, 82/3 = (81/3)2 = 22 = 4.

Het gegeven antwoord is dus correct.

mvg,
Tom

td
donderdag 2 maart 2006

©2001-2024 WisFaq