Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43819 

Re: Vereenvoudiging van formules in oefeningen

Bedankt voor het antwoord maar ik vrees dat ik er niet erg mee geholpen ben. De gebruikte formule hebben we nog niet gezien, dus vrees ik dat ik ze ook moeilijk kan gebruiken.
Ik ben met de oefening zelf al wel wat verder geraakt, maar het lukte me nog altijd niet om het laatste stuk te vinden.

Op de oef. sin2(2a)- sin2(a) = sin(3a)sin(a) heb ik eerts een merkwaardig produkt toegepast, nadien de formule van Simpson. Allebei op het linkerlid. Hierbij kom ik het volgende uit :
(2sin((3/2)a)cos(a/2)( 2sin(a/2)cos((3/2)a) = sin(3a)sin(a)

Ik dacht mss hier de verdubbelingsformule op toe te passen, maar ik weet niet precies hoe.
Mss geraakt u er wijs uit ?!
Alvast bedankt !!!
lynn

lynn
3de graad ASO - woensdag 1 maart 2006

Antwoord

Beste Lynn,

Dat kan ook en je bent goed op weg, ook de verdubbelingsformule is een goed idee. Er geldt: sin(2a) = 2sin(a)cos(a). Zou je dat niet twee keer kunnen toepassen?

PS: de formule die ik gaf kun je uit Simpson afleiden, dus op zich kon dat ook nog

mvg,
Tom

td
woensdag 1 maart 2006

©2001-2024 WisFaq