\require{AMSmath} De afleiding van de formule voor de Poissonverdeling hallo halloKunt u mij alstublieft de afleiding kunnen geven van de formule: p(x=k)= e-l·(lk/k!) (poisson)Alvast bedankt!! karola Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 februari 2006 Antwoord Over dit onderwerp is al wel 't een en 't ander te vinden op WisFaq. Je zou 's kunnen kijken op Poissonverdeling of Poissonverdeling afleiden. In hoofdstuk 2 van het boekje 'Poisson, de Pruisen en de Lotto' staat wel 't en 't ander over '4. De binomiale verdeling Bin(n,p) kan goed benaderd worden met een poissonverdeling met parameter m wanneer p klein is en n groot is.' Zie Poisson, de Pruisen en de Lotto WvR dinsdag 28 februari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo halloKunt u mij alstublieft de afleiding kunnen geven van de formule: p(x=k)= e-l·(lk/k!) (poisson)Alvast bedankt!! karola Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 februari 2006
karola Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 februari 2006
Over dit onderwerp is al wel 't een en 't ander te vinden op WisFaq. Je zou 's kunnen kijken op Poissonverdeling of Poissonverdeling afleiden. In hoofdstuk 2 van het boekje 'Poisson, de Pruisen en de Lotto' staat wel 't en 't ander over '4. De binomiale verdeling Bin(n,p) kan goed benaderd worden met een poissonverdeling met parameter m wanneer p klein is en n groot is.' Zie Poisson, de Pruisen en de Lotto WvR dinsdag 28 februari 2006
Zie Poisson, de Pruisen en de Lotto
WvR dinsdag 28 februari 2006
©2001-2024 WisFaq