Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omzetten van stukje formule van Cardano

Wij zitten met een probleem. Wij hebben van mathematics.cjb.cc de formule van cardano, maar deze site doet het niet meer. Wij vragen ons af hoe je -p3/27 +g2 +qg=0 omzet naar g= -q/2 + (Ö81q2+12p3/18)
Zou u dit stapsgewijs kunnen uitleggen, want wij komen er niet uit. Alvast bedankt!

Kim en
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 25 februari 2006

Antwoord

Schrijf de eerste vergelijking in de vorm g2+q*g-p3/27=0 en pas de abc-formule toe. Daarna nog wat herschrijven. Meer is het niet.

hk
zaterdag 25 februari 2006

©2001-2024 WisFaq