Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43793 

Re: Bewijs

Ik had wat duidelijker moeten aangeven waar ik moeite mee had; excuus.
Zover als jij hier schetst kom ik ook. Maar de eerste stap is dat het voor n=1 wil bewijzen (ik ben er vanuit gegaan dat ik een bewijs moet leveren met volledige inductie). Ik wordt in de war gebracht door de 2 regels; de eerste dat
n = 2, en dan n =1.

Als ik in de onderste n=1 gebruik, krijg ik -1! x 2! en dat kan volgens mij niet. Dus moet ik beginnen met n=2.
Maar dan voldoe ik niet aan n=1. Daar zit mijn probleem.
Hopelijk kun je me in de goede richting sturen.

Grtx,
Elwin

Elwin
Student hbo - woensdag 22 februari 2006

Antwoord

Ik zou denken dat:

q43809img1.gif

Dus dan klopt het toch! Maar dat zal toch niet de bedoeling van de opgave zijn denk ik...

WvR
woensdag 22 februari 2006

©2001-2024 WisFaq