Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43751 

Re: Goniometrische vergelijkingen oplossen

Dat wist ik, maar ik weet niet wat ik met de x moet.

sin( p/2 ) = 1.
Maar moet ik nu sin( p/2 -1/2 ) doen?

Loes
Student hbo - maandag 20 februari 2006

Antwoord

Beste Loes,

Ik weet niet wat jij precies gedaan hebt, maar uit de regel die ik je gaf volgt dat de eerste opgave zich herleid tot: cos(x/2) = -cos(x)
Bovendien geldt: -cos(x) = cos(p-x), dus we hebben:

cos(x/2) = cos(p-x)

Dit is een goniometrische standaardvergelijking in cosinus.

mvg,
Tom

td
maandag 20 februari 2006

©2001-2024 WisFaq