Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Middelloodvlak

Mijn opdracht:

Gegeven zijn de punten P(-1,3,4) en Q(7,8,9). Bepaal een vergelijking van het vlak V dat gaat door het midden van het lijnstuk PQ zodat PQ loodrecht staat op V. Dit vlak noemen we het middelloodvlak van PQ.

Mijn berekening tot nu toe:

Het midden M van PQ is ((-1+7)/2 , (3+9)/2 , (4+0)/2 ) =
( 3,6,2)

Lijn door PQ:

{ x1 = -1 + 8$\lambda$
{ x2 = 3 + 6$\lambda$
{ x3 = 4 - 4$\lambda$

Nu nog het vlak door (3,6,2) loodrecht op PQ...

Wie kan me verder helpen?

Tjen
Student hbo - dinsdag 14 februari 2006

Antwoord

De vector PQ staat loodrecht op het vlak. PQ=(8,5,5), dus het vlak heeft als vergelijking 8x+5y+5z+d=0. Het midden M van PQ heeft de coördinaten (3,51/2,61/2). Invullen om d te vinden...

WvR
dinsdag 14 februari 2006

©2001-2024 WisFaq