Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De som- en verschilformules

Ik moet de formule proberen te zoeken voor cot(alfa-beta) en voor cot(alfa+beta) ik heb al uren zitten zoeken maar vind het niet! ik weet dat ik dan cos over sin moet zetten en de formules van deze 2 moet gebruiken, maar verder geraak ik niet! zouden jullie mij kunnen helpen ? ontzettend bedankt!

davina
3de graad ASO - woensdag 18 september 2002

Antwoord

Hoi,

Ik veronderstel dat cot(x)=cotg(x)=cos(x)/sin(x) en dat je een uitdrukking wil voor cotg(a+b) in functie van cotg(a) en cotg(b).

Drie tips:
sin(a+b)=sin(a).cos(b)+cos(a).sin(b)
cos(a+b)=cos(a).cos(b)-sin(a).sin(b)
teller en noemer delen door sin(a).cos(b).

Groetjes,

Johan

andros
woensdag 18 september 2002

©2001-2024 WisFaq