\require{AMSmath} Berekenen met de stelling van Thales Gegeven een driehoek AGE waarvan de basis AE. Op de basis bevinden zich de punten B,C en D. G is met een lijnstuk verbonden met C. Op het lijnstuk GC ligt het punt F. F is verbonden met B en met D.Opgave:AG//FB en FD// GE{BC}=1,2 {DE}=4 {AB}=3,4Gevraagd {CD} PAENEN 2de graad ASO - zondag 12 februari 2006 Antwoord Een tekening dan maar:We stellen vast:$\Delta$AEG~$\Delta$BDF$\Delta$ACG~$\Delta$BCF$\Delta$CEG~$\Delta$CDFGelijkvormigheid weet je wel... Er geldt:..en dan zal 't wel lukken...? WvR zondag 12 februari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven een driehoek AGE waarvan de basis AE. Op de basis bevinden zich de punten B,C en D. G is met een lijnstuk verbonden met C. Op het lijnstuk GC ligt het punt F. F is verbonden met B en met D.Opgave:AG//FB en FD// GE{BC}=1,2 {DE}=4 {AB}=3,4Gevraagd {CD} PAENEN 2de graad ASO - zondag 12 februari 2006
PAENEN 2de graad ASO - zondag 12 februari 2006
Een tekening dan maar:We stellen vast:$\Delta$AEG~$\Delta$BDF$\Delta$ACG~$\Delta$BCF$\Delta$CEG~$\Delta$CDFGelijkvormigheid weet je wel... Er geldt:..en dan zal 't wel lukken...? WvR zondag 12 februari 2006
WvR zondag 12 februari 2006
©2001-2024 WisFaq