Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43586 

Re: Afname ballon

Dus:
dV/dt = 4pr2 ´5
dV/dt = 4p10002 ´5
dV/dt = heel groot getal???

maarte
Student universiteit - woensdag 8 februari 2006

Antwoord

Beste Maarten,

Je formule lijkt me correct: dV/dt = 4pr2*5 = 20pr2.

Nu vragen ze de snelheid van die toename, dus dV/dt, op het moment dat de diameter gelijk is aan 20cm. Maar zoals je weet is de diameter het dubbel van de straal, dus r is dan 10. Wat krijg je als je r = 10 invult?

mvg,
Tom

td
woensdag 8 februari 2006

©2001-2025 WisFaq