Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31105 

Re: Een afstand berekenen

Hoe komt u aan die x= -14/3 ??? (en dan vervolgens 5/3 ?)

MVG, Willem.

Willem
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 februari 2006

Antwoord

Als co(A)=(x1,y1,z1) en co(B)=(x2,y2,z2) dan |AB|2=(x2-x1)2+(y2-y1)2+(z2-z1)2

Pas dit toe voor |PT|2=|PC|2 met de bovenstaande coördinaten en je vindt x.
Dan co(P)=(-14/3,3,0) en kun je |AP| bepalen.

LL
woensdag 8 februari 2006

 Re: Re: Een afstand berekenen 

©2001-2024 WisFaq