Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maandelijkse inleg bij bekend eindkapitaal

Stel, ik wil binnen 15 jaar (=180 maanden) een eindkapitaal van 100.000 euro hebben. De rente per maand over mijn inleg is 0,5%.
Hoeveel moet ik dan per maand betalen?
En zou u misschien daarbij ook de standaard differentievergelijking kunnen geven? (dus met de letters erin)

Met vriendelijke groet.

Bob
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 februari 2006

Antwoord

algemeen geldt:
Inleg*(rn-1)/(r-1)= Eindkap

Inleg*(1,005180-1)/(1,005-1)=100.000

100.000/((1,005180)/(1,005-1))=100.000/290,8187=
343,86= inleg

pl
woensdag 8 februari 2006

©2001-2024 WisFaq