Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Priemgetallen

Waar of niet en waarom? Het getal 10013 is het kleinste natuurlijke getal dat op twee verschillende manieren te ontbinden is in priemgetallen: 10013=589x17 en 10013=527x19

Hetzelfde voor: voor elk geheel getal n levert n2+n+41 een priemgetal op...

tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 7 februari 2006

Antwoord

Volgens de hoofdstelling van de getaltheorie is het eerste onzin. Voor wat betreft de tweede bewering zou je kunnen proberen een voorbeeld te vinden waarbij het niet klopt... probeer bijvoorbeeld of n=41 een priemgetal oplevert... 't zou toch ook wat zijn... een formule die priemgetallen oplevert..

Zie ook Getal ontbinden in priemgetallen maar vooral ook De telduivel

WvR
dinsdag 7 februari 2006

©2001-2024 WisFaq