Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineair verband

In een onderzoek maken wij gebruik van een 5-puntsschaal die loopt van 1=helemaal mee oneens tot 5=helemaal mee eens.
Deze schaal willen we hercoderen naar een rapportcijfer die dus loopt van 1 t/m 10. Graag een voorstel.

Saskia
Iets anders - dinsdag 17 september 2002

Antwoord

1®1
5®10
Typisch voorbeeld van een lineair verband! Laten we de vijfpuntsschaal maar v noemen en de tienpuntsschaal t. Dan is:
t=1+(v-1)·2,25

Controle:
v=1 dan t = 1+(1-1)·2,25=1
v=5 dan t = 1+(5-1)·2,25=1+4·2,25=1+9=10

Dit kan je eventueel nog schrijven als:
t=2,25v-1,25

WvR
dinsdag 17 september 2002

©2001-2024 WisFaq