\require{AMSmath} Niet continu in x=1 Laat op duidelijke wijze zien of f(x)=(x2-4x+3)/|x-1|, x is niet (ophefbaar)(dis) continu is in x=1.Hoe moet ik hier mee beginnen, kunnen jullie een aantal denkstappen geven hoe ik dat op duidelijke wijze kan laten zien... xanthu Student hbo - zondag 5 februari 2006 Antwoord Op precies dezelfde wijze als voorgedaan bij Vergelijkingen met modulus oplossen kan je hier twee gevallen onderscheiden.1. Als x-10 dan gaat de functie over in (x2-4x+3)/(x-1)2. Als x-10 dan gaat de functie over in (x2-4x+3)/(-x+1)Vereenvoudigen.... en je zult zien dat te maken hebt met twee lineaire functies. Voor x¯1 komt er iets anders uit dan voor x1, dus.... WvR zondag 5 februari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Laat op duidelijke wijze zien of f(x)=(x2-4x+3)/|x-1|, x is niet (ophefbaar)(dis) continu is in x=1.Hoe moet ik hier mee beginnen, kunnen jullie een aantal denkstappen geven hoe ik dat op duidelijke wijze kan laten zien... xanthu Student hbo - zondag 5 februari 2006
xanthu Student hbo - zondag 5 februari 2006
Op precies dezelfde wijze als voorgedaan bij Vergelijkingen met modulus oplossen kan je hier twee gevallen onderscheiden.1. Als x-10 dan gaat de functie over in (x2-4x+3)/(x-1)2. Als x-10 dan gaat de functie over in (x2-4x+3)/(-x+1)Vereenvoudigen.... en je zult zien dat te maken hebt met twee lineaire functies. Voor x¯1 komt er iets anders uit dan voor x1, dus.... WvR zondag 5 februari 2006
WvR zondag 5 februari 2006
©2001-2024 WisFaq