\require{AMSmath} Inverse berekenen hoe bereken je de inverse van y= (1+x) / (1-x)ik heb hem om kunnen zetten naarx= (1+x)/(1-x)ik weet nu niet hoe ik verder moet en of dit goed is... xanthu Student hbo - zondag 5 februari 2006 Antwoord Ik neem aan dat je bedoelt x=(1+y)/(1-y) en dan probeert y als functie van x te schrijven? x(1-y)=1+y x-xy=1+y -y-xy=1-x y+xy=x-1 y(1+x)=x-1 y=(x-1)/(x+1) Lijkt me toch te doen... WvR zondag 5 februari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe bereken je de inverse van y= (1+x) / (1-x)ik heb hem om kunnen zetten naarx= (1+x)/(1-x)ik weet nu niet hoe ik verder moet en of dit goed is... xanthu Student hbo - zondag 5 februari 2006
xanthu Student hbo - zondag 5 februari 2006
Ik neem aan dat je bedoelt x=(1+y)/(1-y) en dan probeert y als functie van x te schrijven? x(1-y)=1+y x-xy=1+y -y-xy=1-x y+xy=x-1 y(1+x)=x-1 y=(x-1)/(x+1) Lijkt me toch te doen... WvR zondag 5 februari 2006
WvR zondag 5 februari 2006
©2001-2024 WisFaq