\require{AMSmath} Goniometrische vergelijkingen tan2x=3tanx (2tanx)/(1-tan2x)=3tanx moet je nu beide leden op gelijke noemer zetten of moest ik dit doen: tan2x=3tanx (tan2x)/tanx=3 en zo verder uitwerken ik kom bij allebij de oplossingsmethoden X=Ö(1/3) uit, maar bij de eerst ook x=0 Sophie 3de graad ASO - zondag 5 februari 2006 Antwoord Beste Sophie, 2tan(x)/(1-tan2(x)) = 3tan(x) Û 2tan(x)/(1-tan2(x))-3tan(x) = 0 Û tan(x)(2/(1-tan2(x))-3) = 0 Door te ontbinden kan je het probleem nu opsplitsen in twee delen: tan(x) = 0 Ú 2/(1-tan2(x))-3 = 0 mvg, Tom td zondag 5 februari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
tan2x=3tanx (2tanx)/(1-tan2x)=3tanx moet je nu beide leden op gelijke noemer zetten of moest ik dit doen: tan2x=3tanx (tan2x)/tanx=3 en zo verder uitwerken ik kom bij allebij de oplossingsmethoden X=Ö(1/3) uit, maar bij de eerst ook x=0 Sophie 3de graad ASO - zondag 5 februari 2006
Sophie 3de graad ASO - zondag 5 februari 2006
Beste Sophie, 2tan(x)/(1-tan2(x)) = 3tan(x) Û 2tan(x)/(1-tan2(x))-3tan(x) = 0 Û tan(x)(2/(1-tan2(x))-3) = 0 Door te ontbinden kan je het probleem nu opsplitsen in twee delen: tan(x) = 0 Ú 2/(1-tan2(x))-3 = 0 mvg, Tom td zondag 5 februari 2006
td zondag 5 februari 2006
©2001-2024 WisFaq