\require{AMSmath} Goniometrische vergelijkingen Ö2 cos2x = Ö3 (cosx-sinx)Ö2(cos2x-sin2x)=Ö3(cosx-sinx)Ö2(cosx+sinx)(cosx-sinx)= Ö3(cosx-sinx)om Ö3(cosx-sinx)naar de linkerkant te verplaatsen moet je dat dan delen of aftrekken van Ö2(cosx+sinx)(cosx-sinx)??? sophie 3de graad ASO - zondag 5 februari 2006 Antwoord Beste Sophie,Na het ontbinden in factoren kan je in beide leden een factor (cos(x)-sin(x)) schrappen, de vergelijking wordt dan:cos(x) + sin(x) = Ö3/Ö2Als je dan sin(x) herschrijft als cos(p/2-x) dan kan je de formule van Simpson toepassen op die som van cosinussen om er zo een product van te maken.mvg,Tom td zondag 5 februari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ö2 cos2x = Ö3 (cosx-sinx)Ö2(cos2x-sin2x)=Ö3(cosx-sinx)Ö2(cosx+sinx)(cosx-sinx)= Ö3(cosx-sinx)om Ö3(cosx-sinx)naar de linkerkant te verplaatsen moet je dat dan delen of aftrekken van Ö2(cosx+sinx)(cosx-sinx)??? sophie 3de graad ASO - zondag 5 februari 2006
sophie 3de graad ASO - zondag 5 februari 2006
Beste Sophie,Na het ontbinden in factoren kan je in beide leden een factor (cos(x)-sin(x)) schrappen, de vergelijking wordt dan:cos(x) + sin(x) = Ö3/Ö2Als je dan sin(x) herschrijft als cos(p/2-x) dan kan je de formule van Simpson toepassen op die som van cosinussen om er zo een product van te maken.mvg,Tom td zondag 5 februari 2006
td zondag 5 februari 2006
©2001-2024 WisFaq