\require{AMSmath} Goniometrische vergelijkingen 4sin2x-2sinxcosx-3=0 4((1-cos2x)/2)-sin2x-3=0 2-2cos2x-sin2x-3=0 -2((1-tan2x)/(1+tan2x))-((2tanx)/(1+tan2x))-1=0 alles op gelijke noemer brengen (1+tan2x) = mag dit? -2+tan2x-2tanx-1-tan2x=0 tan2x-2tanx-3=0 D= 16 (tanx)1= (4+4)/2= 4 (tanx)2= (4-4)/2= 0 x= 75°57' + k180° x= 0° + k180° sophie 3de graad ASO - zondag 5 februari 2006 Antwoord Beste Sophie, Het ziet er goed uit tot aan de kwadratische vergelijking in tan(x) maar je oplossing kloppen niet, het gaat mis bij het toepassen van de abc-formule, hoe kom je daar aan 4 in het begin? Starten met "-b" is hier 2, dus: tan(x) = (2±4)/2 Û tan(x) = 3 Ú tan(x) = -1 mvg, Tom td zondag 5 februari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
4sin2x-2sinxcosx-3=0 4((1-cos2x)/2)-sin2x-3=0 2-2cos2x-sin2x-3=0 -2((1-tan2x)/(1+tan2x))-((2tanx)/(1+tan2x))-1=0 alles op gelijke noemer brengen (1+tan2x) = mag dit? -2+tan2x-2tanx-1-tan2x=0 tan2x-2tanx-3=0 D= 16 (tanx)1= (4+4)/2= 4 (tanx)2= (4-4)/2= 0 x= 75°57' + k180° x= 0° + k180° sophie 3de graad ASO - zondag 5 februari 2006
sophie 3de graad ASO - zondag 5 februari 2006
Beste Sophie, Het ziet er goed uit tot aan de kwadratische vergelijking in tan(x) maar je oplossing kloppen niet, het gaat mis bij het toepassen van de abc-formule, hoe kom je daar aan 4 in het begin? Starten met "-b" is hier 2, dus: tan(x) = (2±4)/2 Û tan(x) = 3 Ú tan(x) = -1 mvg, Tom td zondag 5 februari 2006
td zondag 5 februari 2006
©2001-2024 WisFaq