\require{AMSmath} Kwadraat Zou u mij een aantal manieren kunnen vertellen waarmee ik snel (en makkelijk) een kwadraat kan uitrekenen?Alvast bedankt Niels Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 februari 2006 Antwoord Ik gebruik vaak de regel (a±b)2=a2±2ab+b2. Bijvoorbeeld 172=(20-3)2=400-2*3*20+9=400-120+9=389 of 442=(40+4)2=1600+2*4*40+16=1600+320+16=1936. kphart donderdag 2 februari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zou u mij een aantal manieren kunnen vertellen waarmee ik snel (en makkelijk) een kwadraat kan uitrekenen?Alvast bedankt Niels Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 februari 2006
Niels Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 februari 2006
Ik gebruik vaak de regel (a±b)2=a2±2ab+b2. Bijvoorbeeld 172=(20-3)2=400-2*3*20+9=400-120+9=389 of 442=(40+4)2=1600+2*4*40+16=1600+320+16=1936. kphart donderdag 2 februari 2006
kphart donderdag 2 februari 2006
©2001-2024 WisFaq