Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen Exponenten

beste wisfaq, ik kom bij een vraag zoals deze vast te zitten: 3^x-3^(x-1)=2Ö3

nu heb ik deze schaduwvergelijking gemaakt
P-1/3P=2Ö3
ik heb geen idee hoe je dit moet oplossen of wat voor regels je ervoor moet toepassen.

gr Ron

Ron
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 februari 2006

Antwoord

dag Ron,

Je eerste stap is helemaal goed.
Nu kun je P - 1/3P samennemen tot 2/3P, toch?
dus:
2/3P = 2Ö3
Beide kanten kun je delen door 2/3 (dus vermenigvuldigen met 3/2), en klaar is P.
groet,

Anneke
woensdag 1 februari 2006

©2001-2024 WisFaq