Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met wortels oplossen

Hoi,

vergelijkingen als: x=Ö5x+14
kan ik wel oplossen door isoleren-kwadrateren- controleren

maar 5Öx=x
moet je toch eerst de rechterlid delen door 5? maar dan kom ik niet uit op de oplossingen x=25 of x=0

wat moet ik doen?

Kardel
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 januari 2006

Antwoord

5Öx=x
kwadrateren:
25x=x2
x2-25x=0
x(x-25)=0
x=0 of x=25
controleren: klopt!

WvR
zondag 29 januari 2006

©2001-2024 WisFaq