\require{AMSmath} Logaritmische vergelijkingen Hoi, Ik heb hier een logaritmische vergelijking: 2log x = 4 - 2log3 Ik weet echter niet hoe je deze moet oplossen. Kunt u bij de uitwerking bij elke stap ook uitleggen waarom het juist zo moet? Alvast bedankt. Xander Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 september 2002 Antwoord Je gebruik hierbij de rekenregels (zie onder). Dus: 2log x = 2log 16 - 2log 3 [definitie] 2log x = 2log (16/3) [L6] x=16/3 Zie rekenregels voor machten en logaritmen WvR zondag 15 september 2002 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, Ik heb hier een logaritmische vergelijking: 2log x = 4 - 2log3 Ik weet echter niet hoe je deze moet oplossen. Kunt u bij de uitwerking bij elke stap ook uitleggen waarom het juist zo moet? Alvast bedankt. Xander Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 september 2002
Xander Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 september 2002
Je gebruik hierbij de rekenregels (zie onder). Dus: 2log x = 2log 16 - 2log 3 [definitie] 2log x = 2log (16/3) [L6] x=16/3 Zie rekenregels voor machten en logaritmen WvR zondag 15 september 2002
Zie rekenregels voor machten en logaritmen
WvR zondag 15 september 2002
©2001-2025 WisFaq