Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43304 

Re: (exponentiële)groeifunctie

Bedankt. Sorry voor de tabellen ze zijn wat verschoiven precies.

Ik bedoelde dus al x altijd positief bij het tekenverloop. Maar voor de x=2 dacht ik dat daar /// moest staan.

Bij het waarden verloop dacht ik:
voor x= - oneindig een waarde van f(x) tot +oneindig
en voor x=+oneindig een waarde van f(x)=o
en daartussen een neerwaarts pijltje
Maar over dit voorlaatste stapje (regel 3 dus) twijfelde ik of die f(x) niet gelijk aan 2 moest zijn als x=+oneindig

Ik hoop dat ik nu wat duidelijker ben :)
Bedankt voor je uitleg

splash
3de graad ASO - donderdag 26 januari 2006

Antwoord

Beste Splash,

Het zijn de y-waarden die altijd positief zijn (niet de x-waarden, want dom(f)=). In x = 2 is er niets speciaals aan de hand...
De beelden (y) komen inderdaad van +¥ (voor x = -¥) en gaan naar 2 (niet naar 0, voor x naar +¥)
Het bereik is dan (2,+¥), open interval (2 zelf hoort er niet bij).

mvg,
Tom

td
donderdag 26 januari 2006

©2001-2024 WisFaq