Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43275 

Re: Re: Bewijs de sinusregel bij een stomphoekig driehoek

ik heb geprobeerd het bewijs te maken, maar het lukt me niet

Dries
2de graad ASO - woensdag 25 januari 2006

Antwoord

Je had het bewijs al voor een scherpe hoek...
Bewijs: (zie figuur 2) Hierin is OB = R. Dus nu geldt in driehoek BOP, dat sin(BOP) = BP / R = (BP+PC) / 2R = a / 2R = sin(A). Of a / sin(A) = 2R Herhalen we deze stappen ook voor de punten B en C dan is daarmee de sinusregel dus bewezen.
Indien één der hoeken van de driehoek stomp is, verloopt het bewijs op dezelfde manier.
...waar gaat er dan iets mis?

WvR
woensdag 25 januari 2006

 Re: Re: Re: Bewijs de sinusregel bij een stomphoekig driehoek 

©2001-2024 WisFaq