Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eerste orde DV met moeilijke breuk

dy/dx = 6ln(1+y) / (x+y)

Ik snap niet hoe ik deze DV om kan schrijven zodat de x aan de rechterkant komt te staan en de y aan de linkerkant,waarna ik door integregeren de oplossing kan vinden.
kunne jullie me misschien helpen?

mvg, Lennart

Lennar
Student universiteit - maandag 23 januari 2006

Antwoord

Bij deze is het voordelig x als functie van y te beschouwen, je krijgt dan namelijk dx/dy=(x+y)/(6ln(1+y)) en dat kun je omschrijven tot dx/dy-1/(6ln(1+y)*x=y/(6ln(1+y)) en dat is een lineaire differentiaalvergelijking.

kphart
dinsdag 24 januari 2006

©2001-2024 WisFaq