Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie (bewijzen)

ik heb als opdracht cos(15°-a)=sin(75°+a)
ik heb alles geprobeerd, maar ik kom nooit aan het rechter lid. als u mij zou helpen alvast vriendelijk bedankt!!

Mitchy
3de graad ASO - zaterdag 14 september 2002

Antwoord

Gebruik de formule cosa = sin(90° - a)

Hier wordt het dan:

cos(15° - a) = sin(90° - (15° - a)) = sin (90° - 15° + a) = sin(75° + a)

MBL
zaterdag 14 september 2002

©2001-2024 WisFaq