To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Raaklijn aan een kromme

Hallo,

Ik heb de volgende functie: f(x,y) = 3x2y - 5x + 3
De eerste vraag is: bepaal de raaklijn aan kromme f(x,y)=5 in punt (2,1)
Dit is 0=7(x-2)+12(y-1)

Vervolgens vragen ze: geef de richting waarin f het meeste daalt vanuit punt (2,1), hier weet ik niet hoe ik het moet aanpakken, kan u me helpen?

Pieter
Student universiteit - zondag 22 januari 2006

Antwoord

dag Pieter.

De gradiënt van een functie in een punt geeft de richting aan waarin de functie het sterkst stijgt.
Als je nu tegengesteld aan de gradiënt kijkt, heb je juist de richting van de sterkste daling.
Lukt dat?
groet,

Anneke
maandag 23 januari 2006

©2001-2025 WisFaq