Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43122 

Re: Bepalen van richtingsafgeleide

Bedankt voor uw reactie. Ik had zelf ook al gedacht dat die √5 een rol zou spelen. De uitwerking zegt dat het antwoord -√5 is. Hoe ik daar dan op moet komen is me nog niet helemaal duidelijk. Zou er een fout in het spel kunnen zijn?

Rens v
Student universiteit - vrijdag 20 januari 2006

Antwoord

Beste Rens,

In dat geval is het bij jou inderdaad gedefinieerd voor de eenheidsvector in die richting, dat is in ons geval na normering dan (1,-2)/√5.

Het antwoord dat we al verkregen hadden moet dan ook gewoon met die factor vermenigvuldigd worden, we vinden dan het opgegeven antwoord:

-5/√5 = -5√5/(√5√5) = -5√5/5 = -√5

mvg,
Tom

td
vrijdag 20 januari 2006

©2001-2024 WisFaq