Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafieken en translaties

De opdracht:

Gegeven is de functie f(x)=4e0,5x
a. De grafiek van f ondergaat de translatie (ln(4),0) en de vermenigvuldiging ten opzichte van de x-as met 3.
Geef een formule van de beeldgrafiek van f van de vorm y=aebx

Wat ik doe: 3·4e(0,5x-ln(4))= 12e(0,5x-ln(4))

Verder kom ik niet...

Kan iemand mij helpen?
Alvast bedankt!

Bert V
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 19 januari 2006

Antwoord

Met de 1. Rekenregels machten en logaritmen kan je laten zien dat:

q43094img1.gif

..en dat is toch aardig...

Alleen klopt het niet want het zou moeten gaan om:

3·4e0,5(x-ln(4))

Dus daar moet je nog maar 's naar kijken!

WvR
vrijdag 20 januari 2006

©2001-2024 WisFaq