Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35517 

Re: Atletiekbaan

Ik ben met dezelfde opdracht bezig maar ik snap er geen moer van en oplossen van een formule kan ik al helemaal niet!

Ik moet dus de straal van een halve cirkel berekenen en ik moet aantonen dat een atletiekbaan precies 400m is ik zou niet weten hoe ik dat moet doen!

2$\pi$r=200 hoe moet je die oplossen?

hoe kan ik aantonen dat een atletiekbaan werkelijk 400m is?

Ik snap er geen moer van!!

Help!!

Mike
Leerling bovenbouw vmbo - woensdag 18 januari 2006

Antwoord

Ik ben uitgegaan van een baan van 400 meter. Twee rechte stukken van 100 meter en twee halve cirkels met ieder een 'lengte' van 100 meter. Dat is samen dus een complete cirkel met een omtrek van 200 meter.

Als je omtrek van een cirkel weet kan je de straal uitrekenen. Er geldt immers dat:

2$\pi$r=200

Net als bij:

10r=200
Links en rechts delen door 10 geeft:
r=20

Links en rechts delen door 2$\pi$ en je hebt r...

WvR
woensdag 18 januari 2006

©2001-2025 WisFaq