\require{AMSmath} Berekenen van maximum Beste wisfaq, Gegeven formule is Fp(x)= 1/2pX2-3x+2p en de vraag is voor welke p de grafiek een psitief maximum heeft. Dus de discriminant moet groter zijn dan 0 als ik het goed begrepen heb. D = B2 * 4AC 0 32 - 4 * 1/2p * 2p 0 9 - 4p2 0 9 4p2 Ö2.25 p 0 maar nu weet ik dat het antw Ö2.25 p 0 en ik weet niet wat ik over het hoofd heb gezien. bedankt alvast Ron Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 januari 2006 Antwoord Ron. Voor p0 heb je een dalparabool,dus een minimum.Daarom p0 .Verder volgt uit 4p29 dat -Ö2,25p+Ö2,25.Combineren met p0. Succes. kn woensdag 18 januari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste wisfaq, Gegeven formule is Fp(x)= 1/2pX2-3x+2p en de vraag is voor welke p de grafiek een psitief maximum heeft. Dus de discriminant moet groter zijn dan 0 als ik het goed begrepen heb. D = B2 * 4AC 0 32 - 4 * 1/2p * 2p 0 9 - 4p2 0 9 4p2 Ö2.25 p 0 maar nu weet ik dat het antw Ö2.25 p 0 en ik weet niet wat ik over het hoofd heb gezien. bedankt alvast Ron Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 januari 2006
Ron Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 januari 2006
Ron. Voor p0 heb je een dalparabool,dus een minimum.Daarom p0 .Verder volgt uit 4p29 dat -Ö2,25p+Ö2,25.Combineren met p0. Succes. kn woensdag 18 januari 2006
kn woensdag 18 januari 2006
©2001-2024 WisFaq