Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dubbele Deling

Hallo, de opdracht is:

Gegeven zijn de functies

f(x)=x^3-6x^ 2+5x+6/x^2+6

en

g(x)= 1/f(x)

Los op: f(x) is kleiner of gelijk aan g(x)

Wij komen hier niet uit.

Michae
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 januari 2006

Antwoord

f(x) is gelijk aan 1/f(x) als f(x)=1 of f(x)=-1.
Dus:
  • los op f(x)=1 en f(x)=-1
  • plot daarna de grafieken van f(x) en g(x) en trek je conclusies


P.S. bij het rekenwerk komen een aantal vervelende derdegraads vergelijkingen voor, vraag je dus wel af of het wel exact moet, of dat je antwoorden met je rekenmachine mag benaderen.

hk
woensdag 18 januari 2006

©2001-2025 WisFaq