\require{AMSmath} Algebra met e machten Ik heb de som:e4x-1=0Ik doe:4x= ln(1) x= 1/4 ln(1)Dit is echter fout. Wat doe ik wat niet klopt?Ook kan ik het zo doen:e4x-1=04x=e1x= 1/4 e1Welke mogelijkheid is goed, of zouden ze beide kunnen? Het antwoord is 0, wat doe ik fout?Alvast bedankt. Bert V Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 januari 2006 Antwoord De tweede methode is fout.De eerste methode is goed, want ln(1)=0.Makkelijker ise4x-1=0e4x=1Omdat e0=1 moet dus gelden 4x=0, dus x=0. hk maandag 16 januari 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de som:e4x-1=0Ik doe:4x= ln(1) x= 1/4 ln(1)Dit is echter fout. Wat doe ik wat niet klopt?Ook kan ik het zo doen:e4x-1=04x=e1x= 1/4 e1Welke mogelijkheid is goed, of zouden ze beide kunnen? Het antwoord is 0, wat doe ik fout?Alvast bedankt. Bert V Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 januari 2006
Bert V Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 januari 2006
De tweede methode is fout.De eerste methode is goed, want ln(1)=0.Makkelijker ise4x-1=0e4x=1Omdat e0=1 moet dus gelden 4x=0, dus x=0. hk maandag 16 januari 2006
hk maandag 16 januari 2006
©2001-2024 WisFaq